Algemeen

Als u bij mij wilt komen voor een behandeling, dan kunt u online een afspraak maken. Zodra de afspraak is geaccepteerd, ontvangt u hiervan een bevestiging met daarbij een intakeformulier. U dient dit formulier online in te vullen. Ik wil u graag wat beter leren kennen. Dit uitgebreide formulier is voor mij belangrijk voor een eerste indruk, maar ook voor monitoring in het vervolg. Vervolgens wordt dit formulier doorgenomen tijdens de eerste afspraak. Een eerste afspraak duurt altijd 1 uur.

Anamnese

Tijdens deze anamnese neem ik het intake formulier met u door en gaan we er nog wat verder op in. Ik stel u vragen over gezondheid, werk en vrije tijd en we analyseren uw (pijn) klacht op basis van de pijnpatronen van Travell & Simons. Daarnaast vertel ik u alles wat u wilt weten over de behandelingen, leg ik u uit wat binnen mijn mogelijkheden valt en stemmen we wensen en verwachtingen af.

Als u komt met een (specifieke) klacht gaan we daarna verder met een functioneel onderzoek.

Onderzoek

Tijdens een functioneel onderzoek gaan we op zoek naar de belemmerende factoren en bewegingsmogelijkheden. Vaak gebeurd dit middels een algehele inspectie, functieonderzoek of functionele testen. Ook wordt een groot deel van de spieren individueel onderzocht op triggerpoints.

Behandeling

In samenspraak met u gaan we tegelijk beginnen met de behandeling. Het is belangrijk dat u actief meedenkt en meevoelt tijdens de behandeling. U weet zelf het beste wat u voelt en wat u herkent, door uw feedback kan ik het beste mijn behandeling opbouwen. Na afloop is het beeld grotendeels compleet en stellen we samen een behandelplan op. Ik zal u vaak ook oefeningen meegeven. Deze bevorderen het herstel. Mijn bevindingen worden opgeslagen in een digitaal dossier, waar altijd alleen u en ik inzage in hebben.

Tips voor tijdens de behandeling

 • Draag prettig zittend ondergoed en kleding die makkelijk uit kan en niet te strak zit, bijvoorbeeld sportkleding.
  Dames: liefst een bh met een sluiting aan de achterkant.
  Heren: in ieder geval geen lange boxershort
 • U hoeft geen handdoeken mee te nemen. In verband met de hygiëne worden handdoeken, (bad)laken(s) en behandelmaterialen dagelijks vervangen en/of
  gereinigd.
 • Hygiëne staat binnen de praktijk hoog aangeschreven. Uw behandelaar zal hier rekening mee houden, maar er wordt ook verwacht dat u hier zelf aan meewerkt,
  door opgefrist en bij voorkeur gedoucht op de afspraak te verschijnen.
 • Vitaz – fit heeft als doel u als cliënt te helpen. De hiervoor toegepaste behandelwijzen hebben allen het doel het eigen zelf-herstellend vermogen te activeren.
 •  Géén van de toegepaste behandelingen heeft een erotisch karakter of doel.

Als je vragen hebt of direct een afspraak wilt maken, neem dan contact op via het formulier

Over Vitaz

Inge Schouwenaars is oprichter van Vitaz – fit. Lees hier meer over Inge’s visie en achtergrond en check LinkedinTwitter en Facebook