Neuromusculaire therapie

Heb je last van (lage) rugpijn, nekklachten, pijnlijke schouders, hoofdpijn, knie- of enkelblessure, heuppijn, buikklachten, tennis- of golferselleboog, slijmbeursontsteking. Ervaar je stress of andere psychosomatische klachten?

Heb je al van alles geprobeerd, maar loop je nog steeds rond met (chronische) pijn?

Moet je er maar “mee leren leven”?

Als neuromusculair therapeut ga ik ervan uit dat je lichaam zichzelf kan herstellen. Mijn behandelingen stimuleren het zelfherstellend vermogen van je lijf en helpen bij een gezond evenwicht tussen lichaam en geest.

Ben je bereid om zelf actief mee te werken aan je eigen herstel?
Dan ben je bij mij aan het goede adres! Ik help je weer ontspannen en pijnvrij te bewegen. We gaan samen op zoek naar de mogelijke oorzaak van je klachten. Je krijgt informatie over hoe het lichaam werkt, hoe klachten kunnen ontstaan en hoe je ze in de hand kunt houden of kunt voorkomen. Het succes van de behandelingen ligt voor een groot deel in je eigen handen.

In mijn praktijk wordt iedere behandeling afgestemd op jouw klacht/lichaam. Ik gebruik de nieuwste behandelmethodes en inzichten om je pijn en spanning te verlichten. Door te werken met spierkettingen, uitstralingspatronen en fasciale lijnen, kijk ik verder dan alleen de lokale klacht.

Wat zijn triggerpoints?

Triggerpoints staan in de volksmond bekend als spierknopen. Het zijn eigenlijk zeer lokale verkrampingen in spieren waar als gevolg van een gebrek aan doorbloeding en zuurstof een overgevoelige plek ontstaat. Van buitenaf zijn deze spierknopen voelbaar als pijnlijke harde bobbeltjes of strengetjes. Wanneer je er flinke druk opgeeft, kan dit een uitstralende pijn opwekken in een ander deel van het lichaam. Triggerpoints kunnen in alle spieren in het lichaam ontstaan, en vaak op vaste plaatsen, namelijk daar waar het zenuwstelsel informatie op de spier overbrengt. Vaak is de oorzaak overbelasting of een trauma (bijvoorbeeld een operatie of ongeluk), maar ook te weinig beweging, stress of slechte voeding kunnen leiden tot het ontstaan.

Lees verder als u meer wilt weten

Wat is dry needling?

Dry needling is een behandeltechniek, waarbij een zeer dunne naald in huid en spier gestoken wordt. Deze techniek is uiterst effectief voor behandeling van myofasciale pijn en triggerpoints. Dry needling is gebaseerd op Westerse anatomische en neurofysiologische principes en moet dus niet verward worden met acupunctuur. “Dry” duidt aan dat er niets geïnjecteerd wordt met de naald, er wordt alleen geprikt in het triggerpoint. De werking van deze techniek is in wetenschappelijk onderzoek aangetoond.

Lees verder als u meer wilt weten