Methode van Dorn

De methode van Dorn is een milde therapie, die op zachte wijze mobilisatietechnieken uitvoert aan benen, bekken en wervels. Het uitgangspunt is het opheffen van beenlengteverschil. In tegenstelling tot “kraken” is de Dorntherapie een milde therapie. Met de duimen zet de Dorn-therapeut op een voorzichtige manier de wervels op hun plek terug.  Dit gebeurt door zachte maar doeltreffende mobilisaties, waarbij wij samenwerken. U beweegt uw arm, been of hoofd. Ondertussen zet ik met mijn duimen de gewrichten heel voorzichtig terug op hun plaats. Tegelijkertijd wordt het bindweefsel tussen de wervels losgemaakt, waardoor de doorbloeding verbetert. Hierdoor voelt u zich beter en verminderen of verdwijnen uw klachten.

Voor wie is de methode van Dorn bedoelt?

In eerste instantie is de methode van Dorn ontwikkeld voor diegenen die al heel lang rug- en gewrichtsklachten hebben.

“Er is niets meer aan te doen, het is slijtage en u moet er maar mee leren leven.”

maar

 “Een machine slijt, maar een levend organisme herstelt zich zo lang het leeft.”

Al onze organen, botten, weefsels, gewrichten, alle cellen bevinden zich in een voortdurend proces van afbraak en vernieuwing. Daardoor zijn wij tot op hoge leeftijd nog in staat ons aan nieuwe situaties en belastingen aan te passen. De Methode van Dorn helpt hierbij.

Beenlengteverschil

Daarnaast heeft de methode van Dorn ook veel baat hebben bij onduidelijke klachten in bekken en benen. Veel mensen hebben benen van ongelijke lengte, veroorzaakt door ruimte in het heupgewricht. Het gebeurt gelukkig  niet vaak dat de botten van de benen werkelijk een verschillende lengte hebben. Door dit ogenschijnlijke lengteverschil wordt het lichaamsgewicht verplaatst naar het korte been en komen de ruggenwervels in een andere houding. Ook geeft het een ongelijke belasting op de spieren en gewrichten in de benen. Dit kan leiden tot vele klachten.

De methode van Dorn helpt bij:

  • Lage rugklachten
  • Liesklachten
  • Hamstring- en kuitklachten
  • Knie- en enkelklachten

De methode van Dorn wordt toegepast als onderdeel van een behandeling.

Als je vragen hebt of direct een afspraak wilt maken, neem dan contact op via het formulier

Over Vitaz

Inge Schouwenaars is oprichter van Vitaz – fit. Lees hier meer over Inge’s visie en achtergrond en check LinkedinTwitter en Facebook