De juiste mix van massagetechnieken

Bij Vitaz-fit geloven we dat een goede massage bestaat uit een combinatie van meerdere massagetechnieken en ook de juiste mix van die massagetechnieken. Het is onze overtuiging dat juist dit ervoor zorgt dat een massage precies voldoet aan je wensen en behoeftes.

Een goede massage geven is een hele kunst. Wij beheersen vele verschillende massagetechnieken en weten ook welke technieken het beste bij jouw behoeftes passen. We weten op welke manier we de technieken moeten uitvoeren en wat de uitwerking ervan is. Een ontspanningsmassage vraagt natuurlijk om hele andere technieken en een rustigere uitvoering dan een massage die lichamelijke klachten moet oplossen. Hieronder vertellen we uit welke massagetechnieken een massage kan zijn opgebouwd

Sportmassage

(Sport)massage

Een sportmassage bestaat voornamelijk uit technieken vanuit de Zweedse massage en zijn gericht op ontspanning van lichaam en geest.

Door de Zweedse massage wordt de bloedsomloop gestimuleerd, je raakt ontspannen en je bewegingsvrijheid wordt vergroot. Door de toegenomen doorbloeding wordt de opname van voedingsstoffen in de spieren bevorderd en de afvalstoffen worden sneller afgevoerd.
De massage kan je lichaam in diepe ontspanning brengen tot een diepe meditatieve staat. Het kalmeert het zenuwstelsel, versterkt het immuunsysteem en het stimuleert het loslaten van afvalstoffen, in je lichaam.

bindweefselmassage

Bindweefselmassage

Bindweefsel of ook wel Fascia (Latijn) is een belangrijk onderdeel van ons grootste orgaan: de huid. Onderhuids bindweefsel (Subcutis) ligt onder de opper- en de lederhuid. Dit is ondersteunend weefsel dat voorkomt in ons hele lichaam. Het houdt ons lichaam in vorm, geeft ons stevigheid en souplesse.

Bindweefsel massagetechnieken bieden vele voordelen. Zo kunnen afvalstoffen afgevoerd worden via het lymfestelsel. Ook kunnen deze technieken een rol spelen in wondgenezing. Tenslotte zorgt het voor de stimulatie van collageen (elastische en reticulaire vezels) wat positief is voor de elasticiteit, volume en stevigheid van de huid.

Bindweefstel massagetechnieken worden uitgevoerd in de dieper gelegen huiddelen. Het stimuleert de doorbloeding, reduceert klokkades en verstevigt de huid.

Deeptissue

Deeptissue

Deeptissue massage is een diepe tot zeer diepe vorm van massage die gebruikt wordt om ernstige spanning in spieren en bindweefsel te verminderen. Deeptissue massage is een andere massage dan de gebruikelijke massagevormen. Er wordt geen olie of andere tussenstof gebruikt en de masseur werkt vooral met knokkels, onderarm en elleboog. Soms een beetje pijnlijk, maar oh zo verlichtend

fascia release

Fascia Release

In het lichaam zijn de spieren verbonden middels een bijzonder bindweefsel. Deze fascia zit door het hele lichaam en geeft ondersteuning, bescherming en structuur aan het lichaam. Klachten aan de fascia kunt u het beste vergelijken met een spons. Wanneer de spons nat is, is deze flexibel en beweeglijk. Zodra de spons uitdroogt, wordt deze hard en stug. Voor bindweefsel geldt hetzelfde: bindweefsel dat ‘uitdroogt’ wordt strammer, waardoor de beweeglijkheid afneemt en pijnklachten veroorzaakt. Tijdens de behandeling met myofasciale release technieken wordt het lichaam ontspannen middels milde en vriendelijke massagetechnieken. Het oprekken van dit speciale bindweefsel brengt de juiste structuur weer terug, zodat deze daarna weer alle ruimte heeft om te bewegen. En dat is heerlijk ontspannend

Triggerpoint

Triggerpointmassage

Een trigger point, wordt ook wel myofasciale trigger point genoemd. Het gaat om een kleine verkramping en verharding in de spier die pijn veroorzaakt. Triggerpoints worden veroorzaakt door langdurige overbelasting van de spieren, stress, repeterende bewegingen, maar ook verwondingen. Doordat de spier verkort en verkrampt is, is de spier ook slechter doorbloed. Na verloop van tijd verzwakt de spier, wat tot uitputting en pijn leidt.

Trigger point massage technieken worden vooral ingezet bij fysieke klachten als nek-rug en schouderpijn. Deze technieken zijn niet per se aangenaam en erg intensief. Het pijnpunt wordt verlicht door middel van druktechnieken, manipulatie van de spieren en stretching van banden en het bindweefsel. De diepere spierweefsels worden flink aangepakt, dus je zult soms even je tanden op elkaar moeten zetten. Maar je weet wat ze zeggen, no pain no gain.

Klik hier voor meer informatie over de behandeling van triggerpoints