Bindweefselmassage

Bindweefselmassage wordt toegepast op de bindweefsellaag van het lichaam. Dit is de laag die zich tussen de spieren en de huid bevindt. Een soepele losse huid zegt veel over de gezondheid van het lichaam. Mensen met klachten zoals hoofdpijn en migraine, pijn in de buik, doorbloedingsstoornissen, chronische verkoudheid, gewrichtsproblemen en slapeloosheid hebben baat bij bindweefselmassage.

Bindweefselmassage heeft ook positieve effecten op het losmaken van littekens en verklevingen

Bindweefselmassage is een reflexzonemassage, alle zones in het lichaam staan in verbinding met de organen, ingewanden en andere lichaamsdelen door middel van bindweefsel. Door deze zones te stimuleren, wordt ook het orgaan gestimuleerd en zullen blokkades verdwijnen.

Hoe werkt een bindweefselmassage?

Alle inwendige organen en andere delen van het lichaam hebben een projectiegebied op het bindweefsel vlak onder de huid. De zenuwen die onze organen ‘aan het werk’ zetten, lopen door de wervelkolom. Vanuit hier ontspringen ze via de wervels naar delen of organen in het lichaam.

Elk orgaan heeft een gebied of zone op de rug. Wanneer deze zone behandeld wordt met bindweefselmassage, verminderen de klachten in dat gebied. Soms is hier een verhoogde spanning voelbaar en kan de huid minder goed verschoven worden. Hij zit als het ware niet los’. Mensen met bijvoorbeeld een slechte vaatfunctie in de benen, voelen vaak na enige minuten behandeling in het lage rug- en bekkengebied dat hun benen en voeten warmer worden. Dat komt omdat de zenuw die de bloedvaten in de benen aanstuurt, laag in de rug ontspringt vanuit de wervelkolom.

Op deze manier verminderen zogenaamde ‘verklevingen’. Ook de zenuwuiteinden die in de huid en in het bindweefsel liggen, krijgen door de massage een prikkel. Het effect van deze prikkel beperkt zich niet tot de huid maar werkt door op andere delen van het lichaam.

 

Bindweefselmassage wordt toegepast als onderdeel van een behandeling.

Als je vragen hebt of direct een afspraak wilt maken, neem dan contact op via het formulier

Over Vitaz

Inge Schouwenaars is oprichter van Vitaz – fit. Lees hier meer over Inge’s visie en achtergrond en check LinkedinTwitter en Facebook