Hands-on behandelingen

Vitaz – fit is een praktijk die zich heeft gespecialiseerd in het ‘hands-on’ behandelen van mensen met pijn en bewegingsbeperkingen die veroorzaakt worden door problemen in de spieren. Dit doe ik door diverse massagevormen te combineren. Ik geloof niet in één standaard oplossing of behandelingsvorm. Afhankelijk van het doel van de massage wordt op maat gekeken welke behandeling het beste aansluit bij de wensen/ klachten van de client.   Door de jarenlange expertise op gebied van massages is Vitaz-fit niet alleen innovatief maar ook duidelijk doelgericht bezig om een ieder te voorzien van maatwerk massages.

Sportmassage

Sportmassage is een goede manier om sneller te herstellen van sportactiviteiten of (zwaar) lichamelijk werk. Blokkades in de spieren worden afgebroken, afvalstoffen worden sneller afgevoerd en diverse ontstekingsfactoren, veroorzaakt door training, verminderen. Het gevolg is een sneller herstel en een verminderde kans op nieuwe blessures

Lees verder

Bindweefselmassage

Bindweefselmassage wordt toegepast op de bindweefsellaag van het lichaam. Dit is de laag die zich tussen de spieren en de huid bevindt. Een soepele losse huid zegt veel over de gezondheid van het lichaam. Mensen met klachten zoals hoofdpijn en migraine, pijn in de buik, doorbloedingsstoornissen, chronische verkoudheid, gewrichtsproblemen en slapeloosheid hebben baat bij bindweefselmassage.

“Bindweefselmassage heeft ook positieve effecten op het losmaken van littekens en verklevingen.”
Bindweefselmassage is een reflexzonemassage, alle zones in het lichaam staan in verbinding met de organen, ingewanden en andere lichaamsdelen door middel van bindweefsel. Door deze zones te stimuleren, wordt ook het orgaan gestimuleerd en zullen blokkades verdwijnen.

Lees verder

Methode van Dorn

De Methode van Dorn is een milde therapie, die op zachte wijze manipulatietechnieken uitvoert aan benen, bekken en wervels. Het uitgangspunt is het opheffen van beenlengteverschil.

In tegenstelling tot “kraken” is de Dorntherapie een milde therapie. Met de duimen zet de Dorn-therapeut op een voorzichtige manier de wervels op hun plek terug. Tegelijkertijd wordt het bindweefsel tussen de wervels losgemaakt, wat de doorbloeding verbetert.

Lees verder

Deep tissue massage

Deep tissue massage is een diepe tot zeer diepe vorm van massage die gebruikt wordt om ernstige spanning in spieren en bindweefsel te verminderen. Deep tissue massage is een andere massage dan de gebruikelijke massagevormen. Er wordt geen olie of andere tussenstof gebruikt en de masseur werkt vooral met knokkels, onderarmen en ellebogen. Deze behandeling staat zelden op zichzelf. Vaak wordt de techniek geïntegreerd in een andere behandeling.

Lees verder

Fascia

Myofasciale behandeling is een methode die gebruik maakt van massagetechnieken op de bovenste weefsel laag. Het behandelt problemen met spieren, pezen, ligamenten, fasci en zenuwen. Hoofdpijn, rugpijn, carpaal tunnelsyndroom, shinsplints, schouderklachten, hiel spoor, knieproblemen en tennis ellenboog zijn slechts enkele voorbeelden van klachten die snel en voorgoed worden opgelost met deze behandelmethode. “Al deze klachten hebben een ding met elkaar gemeen: ze zijn het resultaat van verkleefde en inactieve spieren.” Evenals de deep tissue massage staat deze behandeling niet op zichzelf maar wordt geïntegreerd in een andere behandeling

Lees verder

Elastische tape

Elastische tape kan worden gebruikt bij diverse klachten en blessures. Het stimuleert het herstellend vermogen van het lichaam, biedt ondersteuning, stabiliteit, pijndemping en vormt geen bewegingsbeperking. De elastische tape kan worden ingezet gedurende het gehele genezingsproces.

lees verder