Bedrijfsmassage

Het percentage van ziekteverzuim in Nederland is hoog, de kosten navenant. Dit wordt mede veroorzaakt door een hoge werkdruk. Stress bouwt zich gemakkelijk op. U wilt weten hoe het zit met de vitaliteit van uw medewerkers, maar u hoort het vaak pas als het te laat is. Preventie van klachten is wat u eigenlijk wilt. Bedrijfsmassage is wat u wilt.

Stoelmassage op het werk is een doelgericht middel om stress- en werk gerelateerde klachten te verminderen en te voorkomen. Als onderdeel van een pro-actief gezondheidsbeleid heeft stoelmassage in het bedrijfsleven zijn nut inmiddels bewezen; honderden bedrijven in Nederland maken er al gebruik van.

Stoelmassage werkt preventief en geeft verlichting bij fysieke klachten die ontstaan door een eenzijdige houding en repeterende bewegingen. Ook helpt stoelmassage bij het verlagen van gevoelens van stress. Het is een goede manier om te ontspannen bij hoge werkdruk: onderzoek toont aan dat stresshormonen en bloeddruk aantoonbaar dalen.

Een stoelmassage is geschikt voor iedereen. Met name voor mensen die fysieke belasting ervaren door computer- en ander bureauwerk, lichamelijk zware arbeid of overbelasting door het werken onder hoge druk hebben hier baat bij. Stoelmassage is een zeer eenvoudig middels dat u kunt inzetten om uw medewerkers gezond te houden.

Het doel van de stoelmassage is het vroegtijdig signaleren van symptomen van overbelasting en RSI (CANS)

Stoelmassage wordt gegeven in een rustige, goed verwarmde ruimte op het werk. De speciale massagestoel wordt meegenomen door de masseur.

Een stoelmassage duurt ongeveer 20 minuten. De massage wordt meestal op de kleding gegeven, maar kan desgewenst ook met olie op de huid uitgevoerd worden. Bij een stoelmassage worden rug, nek, schouders, armen, handen en evt. ook het hoofd behandeld met een combinatie van technieken uit de klassieke massage en drukpuntmassage of shiatsu.

Als je vragen hebt of direct een afspraak wilt maken, neem dan contact op via het formulier

Over Vitaz

Inge Schouwenaars is oprichter van Vitaz – fit. Lees hier meer over Inge’s visie en achtergrond en check LinkedinTwitter en Facebook